onsdag 16 april 2008

Teorikursen avklarad!

Igår var vi på klubben för vad vi trodde var en vanlig teorilektion i "luftfartyg generellt". Istället blev vi mötta av en lärare som tyckte att det bara var en timmas dragning kvar och att vi kunde skriva skolprovet direkt efter om vi ville för att slippa åka upp igen på torsdag.

En helt ok idé eftersom det är möjligt att skriva skolprov flera gånger om, så vi körde på det.

Vi drog igenom kapitlen om flygmotorer och allt som hör till ganska snabbt. Det mesta förklarades med frasen "det är som en bilmotor", vilket säkerligen är lätt att hänga med på för de som kan normala bensin- och dieselmotorer. Jag som inte har en större aning om sådant läste med i boken under tiden och fick in det mesta. Boken är visserligen full av luddig text som inte syftar något till, men de viktiga meningarna är lätta att identifiera som uppenbara provfrågor.

Efter en kortare fikarast skrev vi provet, som närapå enbart innehöll frågor om motorer. 17 rätt = godkänt.

Med det är teorikursen över för min del och det är bara att börja repetera och därefter åka till Värnamo för att skriva det riktiga provet hos Luftis. Repetitionen börjar redan idag. Tjänsteresa till Stockholm och navigationsboken ligger i väskan om jag mot förmodan inte känner för att ha igång datorn och jobba.

Inga kommentarer: