onsdag 23 april 2008

Flyga cessna

I måndags var det kallat till möte på klubben för att rösta fram vad som skall ersätta den gamle Filip Martin som såldes för ett tag sedan. Hetast var förslaget på en ny Cessna 172 med glasscockpit. Nu kom precis protokollet upp (jag missade mötet) och det kommer att köpas in en Cessna 172.

Under slutet av skolningen kommer jag således förmodligen att bli influgen även på Cessna för att få möjlighet att kunna flyga klubbens båda maskiner när jag har certifikatet i min hand.

Diskussionerna om ett nytt plan har för det mesta handlat om ekonomi. Jag själv tycker att Cessna är ett utmärkt val för mig personligen. Planet har glasscockpit vilket kan göra flygandet lite mer varierat (blanda analoga instrument i Piper med glasscockpit i Cessna). Autopilot som förhoppningsvis är både höjd- och kurshållande som förenklar på långflygningar. Det är även högvingat vilket gör det mycket smidigare när man vill ut och flyga för att fota lite från luften. I PA28 blir det till att banka lite för att få fri sikt ner annars.

Och för oss elever är det välkommet. Senaste beskedet var att skoltimmarna skulle möbleras om lite då det bara finns ett plan och alla andra piloter i klubben börjar bli sugna på att flyga de med. Med ett nytt plan på gång som gissningsvis levereras i höst kan det förhoppningsvis lånas in ett plan att ha under sommaren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser att du snart närmar dig de 10 timmarna som är minimum för att få flyga EK. Den flygningen kommer du aldrig att glömma. :-)

Marcus sa...

Hehe, näeh, tror inte heller det. :)

Ryktet säger att det kan finnas möjlighet till EK väldigt snart. Har skolpass inbokat på fem av nästa veckas dagar och nu senast gick ju allt som smort i varvet så...

Fast jag tar inte ut någonting i förskott...

Anonym sa...

Jag gjorde min första EK precis efter 10 timmar och var helt oförberedd. Min lärare bara klev ut och sa att jag nu fick flyga ett varv ensam.

Det vara bara till att spotta i nävarna och tänka, tror han på mig då klarar jag det här.

Det var en helt underbar känsla! :-)