tisdag 2 oktober 2007

Dags för flygmedicin

Dagens teoripass gällde första delen av "human factors". Alltså hur man påverkas psykiskt och fysiskt av att flyga. Ett väldigt intressant ämne. Framförallt då vår lärare jobbat/jobbar som flygläkare och har mycket vettigt att berätta.

Dessutom är det så smidigt att vår föreläsare är en av två(?) flygläkare i trakten, så självfallet blev det en tid inbokad för att göra medical redan imorgon eftermiddag när han ändå stod och bläddrade i kalendern. Återkommer med besked från undersökningen imorgon kväll misstänker jag.

Detta innebär att det imorgon kväll inte är så mycket kvar av pappersexercisen som måste göras. I lördags blev det en sväng till farbror blå för att beställa en personutredning som de nog är klara med ganska så snart och skickar in till luftfartsstyrelsen. Så egentligen är det bara att skriva ner önskade uppgifter på blanketten "ansökan om utfärdande av elevtillstånd" och skicka in till luftfartsstyrelsen och invänta det rekommenderade brevet med pappersbiten som kostar 1500 pix eller något att lösa ut. Det senare är nog en av de stora nackdelarna med flyg: varje pappersbit som man behöver kostar fyrsiffrigt... Men det är det värt! :)

Inga kommentarer: