lördag 31 maj 2008

Europanaven börjar ta form

För en knapp vecka sedan ringde läraren och frågade om jag ville ta ansvar för att hålla ihop planeringen inför vår långnav ut i Europas luftrum. Självfallet ville jag det! Igår hade vi ett första möte på klubben för att lägga den grundläggande planeringen: vart vi vill flyga.

Vi samlades på klubben och i väntan på att alla skulle dyka upp satt vi ute i solen och tittade på Adam Tore som låg och körde skolning i varvet med studsar på stråk 11. Vi begav oss därefter in i lektionsrummet för att kika på den ruskigt bra "Europakartan med varenda flygplats utmärkt" som en driftig person hade med sig.

Vi bestämde oss ganska så snart för att vi ville över Engelska Kanalen till utkanten av London. Mer bestämt Biggin Hill.

Via stalltips från vår lärare (landa i Groningen) samt UL-lärare på klubben (landa i Padborg eller Flensburg) fick vi ihop följande grova flygrutt:Fyra legs alltså på knappt två timmar vardera, förmodligen närmare en och en halv timma per leg om vi kan ta det nya planet i besittning. Där får vi 125 knop att susa fram med vilket kan vara trevligt på en sådan här resa.

I veckan kör vi nästa planeringsmöte där vi lägger en mer noggrann rutt och kollar upp alternativflygplatser längs med vägen. Tills dess skall jag ha ordnat fram kartor för hela sträckan plus att vi skall ha undersökt flygplatserna där vi tänker landa i första hand. Det tar form snabbt det här!

För övrigt är det en kass flyghelg. Toppenväder, men inställda pass. Buuu.

Inga kommentarer: