onsdag 10 september 2008

Nya elever på gång

Jag blev tillfrågad att åka upp till flygklubben igår för att prata lite med de nya presumptiva eleverna som skulle komma på ett informationsmöte. Som den vana föreningsmedlem jag är tog jag mig upp till klubben för att stå till förfogande.

Det var en liten men tapper skara som tänkte börja skola i höst. De fick en liten inblick i hur upplägget är, teorin som skall läsas och hur den praktiska skolningen sker. Det var väl inte nån som verkade direkt tveksam till att börja, så det blir ett lagom gäng som kör igång om ett par veckor. Samtidigt är vi ett gäng som ska bli klara nu det närmaste.

Jag passade på att planera lite bättre med flygläraren igår och planen känns ganska hållbar. Jag ska skriva lite prov för luftis på söndag. Sedan en tretimmars nav i början av veckan som kommer. Därefter åker jag till Paris ett par dagar och tänkte passa på och studera lite mer teori på bussen/planet (vad är för övrigt möjligheten till flightdeckbesök på Ryan för att snacka lite om branschen och annat?). Skriva av de sista proven efter det och flyga resterande 6-7 timmar (eller vad det blir). Därefter uppflygning i månadsskiftet. Lite tight, men det skall allt gå tror jag. Jag ska se till att få ett EK-pass att lägga på enbart landningar. Bedömningslandningar och vanliga landningar på stråket vill jag ha mer erfarenhet av.

Inga kommentarer: