torsdag 7 februari 2008

Sida efter sida med lagar och bestämmelser

Idag blev det första teoripasset för min del vad gäller BCL - Bestämmelser för Civil Luftfart. Ett ämne som enligt ryktet är lite småsegt och torrt. Min titt i boken i veckan på de första kapitlen visade inte annorlunda. Övningsuppgifter i stil med "I vilket annex hittar du bestämmelser om transport av farligt gods" är inte så värst roliga. Det handlar i princip om att bara nöta in information som man till stor del ändå inte har så stor nytta av.

Som tur är har vi en lärare som lyfter det hela till att faktiskt bli väldigt intressant. Självfallet blir det även lite allmänna utsvävningar om både ditt och datt som är flygrelaterat. En sak som kom på tal och som är lite lockande är att i framtiden skola ava (avancerad flygning). Loopar, rollar, vikningar och lite annat skoj. Jag skall försöka få till en skoltimma ava i höst, i antingen ett normalklassat plan eller i en segelkärra.

Nu närmast blir det i alla fall semesterdag på måndag för att på allvar plugga in meteorologi till tisdagens prov.

Och som alltid när vi lämnar klubben på kvällen möts man av landningsstrålkastarna från Skyways som kommer in från Arlanda. Alltid en lika härlig känsla att se. Snart är det min tur att glida in med strålkastarna tända och landa på bana 01.

Inga kommentarer: